Teamveerkracht

Portfolio Image

Project Description

Sterkere teams met de methodiek Team(Veer)Kracht – Omdat 1+1 niet altijd 2 is

 

Teams brengen diverse talenten en ervaringen samen en zijn flexibeler dan een iemand alleen. Toch loopt samenwerken niet altijd van een leien dakje. Wat als een team het plots moeilijk krijgt? Omwille van veranderingen, morele stress, een conflict of verminderde draagkracht van één of meerdere teamleden? Dan hebben ze een sterke veerkracht nodig om op terug te vallen. Uit onderzoek blijkt dat de veerkracht van een team niet de som is van de veerkracht van individuen, maar bestaat uit een set aan persoonlijk en interpersoonlijke vaardigheden. Gelukkig kan je die trainen én cultiveren via de methodiek Team(Veer)Kracht van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

 

Waarom teamveerkracht trainen?

De Team(Veer)Kracht-methodiek ondersteunt teams om hun veerkracht te behouden of te versterken. En dat is belangrijk. Want teamveerkracht stelt teamleden in staat om hun individuele en gemeenschappelijke kwaliteiten in te zetten om zich samen positief te kunnen aanpassen aan veranderingen en uitdagingen. Resultaat? Een goed functionerend team.

Hoe trainen?

Als opgeleide coach kom ik langs in je organisatie voor vier sessies van telkens drie uur. Het hele team en de directe leidinggevende doen eraan mee.

 

Voor wie?

De methodiek is er voor iedereen, uit alle sectoren. Goed om te weten: een team is voor ons  een groep mensen die van elkaar afhangen om een bepaald resultaat te halen. Het is dus meer dan de som van losse individuen.

 

Meer info? Vragen?

Ga eens kijken op www.gezondwerken.be/teamveerkracht of contacteer me rechtstreeks.

Project Details