Talentgesprek en talentgerichte coaching

Portfolio Image

Project Description

Groeiinzicht coacht medewerkers of leidinggevenden steeds vanuit een talentgerichte benadering. Coaching werkt als een spiegel en brengt je in actie. In enkele gesprekken gaan we aan de slag met jouw ontwikkelvraag.

Voorbeelden van eerdere vragen van coachees:

  • Ik neem elke keer weer te veel hooi op mijn vork en dan krijg ik het moeilijk.
  • Als leidinggevende wind ik me heel erg op in mensen die zelf geen initiatief nemen, maar dat lijkt niet te helpen om hen in beweging te krijgen.
  • Als het nieuwe van een project af is, ebt mijn motivatie ook stilaan weg.
  • Er is een vacature voor een leidinggevende functie: is dat wel iets voor mij? Ik kan het moeilijk inschatten.

In een eerste sessie verhelderen we samen jouw vraag. Het eigenlijke coachingtraject start meestal met een talentgesprek, waarin we jouw talenten, de patronen die je steeds herhaalt en waar je energie van krijgt, in kaart brengen. Je kan het hierbij houden of het kan de start zijn van enkele coachingsessies.

Naast jouw drijfveren en waarden, vormen je talenten jouw unieke basis voor inzicht, groei en ontwikkeling. We gaan je valkuilen niet uit de weg, brengen hulpbronnen in kaart en stimuleren de ontwikkeling van hefboomvaardigheden. We betrekken ook je context en gaan op zoek naar creatieve oplossingen waarbij anderen je kunnen helpen.

Niemand is immers superman of -vrouw, en dat hoeft ook helemaal niet. Hèhè, wat een opluchting!

 

Project Details