Trajectbegeleiders leren talentgericht coachen

Trajectbegeleiders leren talentgericht coachen

Bij BLM Genk begeleidt een team van jobcoaches werkzoekenden uit de kansengroepen naar werk. Meer inzetten op de sterktes en talenten van hun klanten, dat wilden ze leren. We startten met een tweedaagse, gevolgd door twee losse opleidingsdagen en een terugkomdag 6 maanden later. Tussen de vormingsmomenten kregen de jobcoaches opdrachten om meteen aan de slag te gaan met het geleerde.

Erica, één van de jobcoaches, getuigt: ‘Wat ik sterk vond aan de training? Lisa weet waar ze het over heeft, wat de groep nodig heeft, kent haar materie door en door en kan ze ook heel goed overbrengen. Ze weet perfect hoe ze vragen moet stellen om tot de kern te komen. Lisa durft te confronteren en heeft ons ondergedompeld in een hoop praktische methodieken, met ook theorie over veel meer dan enkel talenten. Haar enthousiasme, motivatie en kennis maakte dat de inhoud van de training bij ons /mij écht binnen kwam en haar aanvoelen maakte dat dit perfect bij ons/mij paste. De training heeft me goesting gegeven om de koppen bij elkaar te steken en te kijken hoe we dit nu gaan gebruiken in onze toekomstige trajecten. Ik gebruik de talentoefeningen in de sessies en in één op één coachingmomenten.’