Training 'Verhalen als motor voor verandering'

Tweedaagse training voor (loopbaan)coaches, procesbegeleiders, HR-verantwoordelijken en leidinggevenden.

De manier waarop mensen hun verhaal vertellen en naar hun ervaring kijken, kan helpend zijn, maar vaak ook niet. Op momenten dat er ons iets moeilijks overkomt, zoals een ontslag of een verandering in ons bedrijf of wanneer we op een kruispunt staan, zijn we op zoek naar inzichten, hulp, iets wat ons weer op weg kan helpen. Dan ‘ordenen’ we alles wat ons overkomt, en de manier waarop we dat doen geeft kleur aan ons leven of zorgt net voor een zwart/wit beeld.

Als coach van individuen of groepen kan je een ondersteunende rol vervullen in hoe mensen betekenis geven aan hun ervaringen.

Wat kan deze training betekenen voor jouw werk?

Dankzij het model van de ‘Weg van de held’ kan je mensen helpen om wat hen overkomt met andere ogen te zien. Je kan nieuwe betekenissen en wegen blootleggen, mee op verkenning gaan naar elementen die helpend zijn en troost bieden op momenten dat het moeilijk gaat. Je helpt verbinding leggen door het breder beeld te zien. Mensen krijgen hierdoor opnieuw zelfvertrouwen en nemen het heft in eigen handen. Ze worden weer de held in hun eigen verhaal.

Deze training is zeker iets voor jou…

  • Als je zelf gepassioneerd bent door de groei en ontwikkeling van mensen en groepen in werkcontext en hen daarbij wil ondersteunen.
  • Als je zoekt naar verdieping van je werk, nieuwe zaken wil uitproberen en concreet aan de slag wil met een rijk en gelaagd model.
  • Als je houdt van verhalen, series, films, boeken, theater en ook deze ook met nieuwe ogen wil zien.
  • Als je mensen wil helpen bij het geven van betekenis en zin aan hun ervaringen zodat ze een motor worden voor verandering en groei.

Opbouw van het leertraject

Vooraf bekijk je een film die we als basis gebruiken om het model onder de knie te krijgen.

Dag 1, 9u30 tot 16u30:

Je maakt intensief kennis met het model ‘De weg van de held’ via het zien en analyseren van filmfragmenten, het delen van eigen ervaringen en verhalen. We passen dit toe op onze eigen professionele en loopbaangerelateerde vragen. Je gaat naar huis met inzichten en een hoop prikkelende vragen die je meteen in de praktijk kan gaan gebruiken.

Je bepaalt zelf een terrein waarop jij met (een onderdeel van) het model wil gaan experimenteren: (loopbaan)coaching, functioneringsgesprekken, begeleiding bij studiekeuze, sollicitatiegesprek (voorbereiden),… er zijn voldoende mogelijkheden.

Tussentijds:

Je gaat aan de slag met jouw project; we maken een afspraak voor een korte coachingsessie via skype (40 minuten).

Dag 2, 9u30 tot 16u30:

We verdiepen enkele van de fases in het model via concrete oefeningen en jij kan je eigen voorbereiding uittesten op de groep en krijgt onmiddellijke feedback. Je gaat buiten met een koffertje vol praktische toepassingen van ‘De weg van de held’ voor je eigen beroepspraktijk.

Praktisch

Voor wie?

Al wie met en voor mensen werkt en hen in hun groei wil ondersteunen: (loopbaan)coaches, procesbegeleiders, HR-verantwoordelijken en leidinggevenden.

We werken in een kleine groep met veel ruimte voor uitwisseling en individuele inbreng (min. 6 en max. 12 deelnemers).

Waar en wanneer?

Niewe data nog te bepalen.

Interesse?

Stuur een mail aan lisa.coppin@groeiinzicht.be

Twijfel je nog? Bel me op 048 48 38 27 of mail me; dan gaan we samen na of de training écht iets voor jou is.