Individuele Jobcrafting

Doe je je werk wel graag maar zijn er zaken waar je niet tevreden over bent? Waar je meer mogelijkheden ziet of net vastloopt?

Jobcraften is het actief aanpassen van (onderdelen van) je job zodat je je talenten er meer in kwijt kan en het werk meer aansluit bij je fysieke, cognitieve en emotionele mogelijkheden en wensen.

Zo krijg je meer betekenisvol werk. Het uitgangspunt is dat er altijd ruimte is om onze ervaring positief te beïnvloeden.

Hoe gaan we te werk?

We starten met een talentgesprek van 1,5 uur.

In een tweede gesprek van anderhalf uur brengen we jouw taken in kaart en gaan we jobcraften. We formuleren enkele experimenten en spreken eerste kleine stapjes af.

Na een drietal weken plannen we een derde gesprek, waarin we de reeds geboekte successen benoemen, evalueren en kijken we welke acties eventueel nog nodig zijn (1u).

We houden contact gedurende minimum 40 dagen na de jobcraftingsessie; dit is de tijd die nodig is om een gedragsverandering te verankeren. Drie telefoon- of skypegesprekken (tweewekelijks) van max. 30 minuten zijn  inbegrepen in de prijs.